Lagano Srbijom

Sa verom i nadom u bolje sutra

5. Međunarodni reli oldtajmera: “Lagano Srbijom“ drumovima Kikinde

(Izvor: AMI Radio)

Međunarodni reli starovremenskih vozila „Lagano Srbijom“ koji se ove godine vozi drumovima Srbije i Rumunije izmenio je običajenu rutu po Srbiji pa su učesnici tako doneli odluku da u čast malog jubileja, s obzirom na to da se održava 5. put, ali i u želji da posete jednu od najboljih staza za vožnju na svetu “Transfagarašan“ Rumuniji, posete Golubački grad i arheološki park Lepenski vir, a vraćajući se iz Rumunije svoj vozni park predstavili su i u centru Kikinde. Na opšte oduševljenje Kikinđana prikazana su 24 automobila, a svoje oldtajmere provozali su i kikindski ljubitelji četvorotočkaša.

Organizor ove lepe manifestacije je Kulturni centar Kikinda, uz podršku Grada Kikinde. Učesnike i vlasnike starovremenskih vozila pozdravila je Bosiljka Srdić, zamenica gradonačelnika Kikinde:

–Zaista mi je veliko zadovoljstvo što se ova jedinstvena izložba dešava na našem prelepom trgu. Broj učesnika i broj posetilaca je dovoljan pokazatelj da je ovo jedna lepa i zanimljiva manifestacija, a posebno bih pohvalila Kulturni centar koji nas u poslednje vreme naročito iznenadi svojom kreativnošću i svojim programom, tako da moram da pohvalim novu energiju koja se nalazi u toj ustanovi kulture. Nadam se da će građani Kikinde dugo pamtiti ovo veče i ovakvu izložbu – dodala je Srdićeva.

Imala je kikindska publika priliku da se detaljnije upozna sa oldtajmerima čiji su vlasnici iz Slovenije, Hrvatske i naše zemlje. Bili su istaknuti pravi dragulji u automobilizmu, koji su posebnu pažnju privlačili kod dece, a nešto starija publika imala je priliku da se podseti nekada veoma popularnih vozila u tadašnjoj Jugoslaviji poput “tristaća“ ili “stojadina“, ali i druge strane vrlo lepo očuvane automobile.

Osoba za kontakt

Perica Luković
office@laganosrbijom.com