Lagano Srbijom

Sa verom i nadom u bolje sutra

Gradski trg ukrasili oldtajmeri

(Izvor: Grad Kikinda)

Kulturni centar, uz podršku lokalne samouprave, a u okviru “Kikindskog leta, priredio je ljubiteljima raritetnih četvorotočkaša pravi praznik za oči. Gradski trg ukrasile su vremešna 24 vozila koja su učestovala u 1.200 kilometara dugom reliju kroz Srbiju i Rumuniju. Marko Markovljev, organizator programa KCK, objasnio je da izložba predstavlja rezultat saradnje sa Udruženjem građana “Pokretač” i Savezom starovremenskih vozila, ostvarene pre godinu dana. Dalibor Ružić, predsednik Saveza za istorijska vozila Srbije, pohvalio se da su uspeli da uključe hrvatski, slovenački i srpski:

- Sva tri saveza su članovi svetske organizacije FIVA, koja se zalaže za to da se vozila voze, da ne stoje u garažama, jer to čuva vozila od zaborava. Publika u Kikindi nas je jako lepo primila. Oduševljeni su, a mogli su da vide neka od najskupljih i vrlo retkih vozila- naveo je Ružić. Zamenica gradonačelnika, Bosiljka Srdić, izrazila je zadovoljstvo što je upravo Kikinda domaćin atraktivne izložbe:

– Broj učesnika i posetilaca je pravi pokazatelj da je ovo jedan lep, zanimljiv i interesantan događaj. Istakla bih da nas Kulturni centar, u poslednjem periodu, često iznenadi atraktivnim programima i događajima. Moram da primetim i pohvalim da se oseti nova energija u funkcionisanju Kulturnog centra u poslednje vreme - rekla je zamenica gradonačelnika.

Osoba za kontakt

Perica Luković
office@laganosrbijom.com