Lagano Srbijom

Sa verom i nadom u bolje sutra

2013. godina VIMINACIJUM - GOLUBAČKI GRAD -LEPENSKI VIR - FELIX ROMULIANA - ETNO SELO RAVNI

Posle uspešno završenog relija, prikupljenih utisaka sa različitih strana, pristupili smo organizaciji drugog relija. RELI LAGANO ISTOČNOM SRBIJOM organizovali smo 2013. godine kada smo u 5 dana prošli drumovima Istočne Srbije.

Reli starovremenskih automobila Lagano Istočnom Srbijom doneo je novo viđenje Srbije pogledom kroz šoferšajbnu vremešnih automobila.

Putevi Istočne Srbije prve nedelje septembra vratili su se u prošlost kada je njihovim asfaltom prošla kolona starovremenskih automobila u okviru jedinstvenog relija LAGANO SRBIJOM. Ova godina je imala temu „Arheološka nalazišta Srbije“ kada smo obišli Viminacijum, Golubački grad, Lepenski vir, Arheološki muzej u Kladovu, Feliks Romulijanu kod Zaječara i Etno selo Ravni kod Knjaževca.

BUCK Elektra 225, Kadilak, AMC Ambasador, Jaguari E-type, Triumfi - Spitfire, Herald 1200 cabriolet i TR4a, Mercedesi – 280 SL i 560 SL, Willys, Chrysler Valiant 200V, Volvo PV 444, MINI Cooper, Rolls Royce Silver Shadow Salon 1, FIAT 1100, FORD Mustang 289 i drugi uz dva motorcikla Moto Guzzi u laganoj vožnji prošli su kroz Smederevo, Golubac, Donji Milanovac, Kladovo, Negotin, Zaječar završavajući u Knjaževcu. Među učesnicima su se našli automobili sa registarskim oznakama Srbije, Madjarske, Velike Britanije, Francuske, USA i Hrvatske.

Na ovom putu učesnici su posluženi vlaškim i srpskim jelima. Uz bogastvo ukusa, boja i mirisa, uživajući u hrani relisti su saznali činjenice o drevnim civilizacijama i njihovom boravku na ovim prostorima. Čuli su interesantne priče o predelima kroz koje su prolazili i ljudima sa kojima su se sretali upoznavajući se sa turističkom ponudom Istočne Srbije.

Bili smo pod budnom pažnjom profesionalaca iz Liburnija classic club Opatija - Hrvatska koji se godinama bave sličnim poslom. Organizatori Relija LAGANO SRBIJOM i Oltajmer klub Beograd dobili su veliki broj pohvala za svoj rad i besprekornu organizaciju. Zadovoljstvo učesnika možda najbolje oslikava izjava predsednika kluba Liburnija iz Opatije, Rajka Hlanude kako je iznenadjen gostoprimljivošću ljudi, predelima kroz koje je prošao i svime drugim što je video jer za neke od destinacija nije ni čuo da postoje. Svi gosti iz inostranstva su bili jedinstveni u zaključku da će svim svojim prijateljima najiskrenije preporučiti dolazak u Srbiju na neki od Relija starovremenskih automobila iduće godine.

Reli je po slobodnoj proceni organizatora, učesnika i zvaničnika koji su učestvovali u organizaciji videlo oko 70.000 ljudi. Najveća poseta zabeležena je u Negotinu i Zaječaru gde su se ljudi bukvalno tiskali i gurali oko svakog automobila kako bi ih što bolje videli. Kuda god se Reli kretao, izazivao je pažnju i privlačio poglede znatiželjnika.

 

16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27

Osoba za kontakt

Perica Luković
office@laganosrbijom.com