Lagano Srbijom

Sa verom i nadom u bolje sutra

Kako smo počeli

Cela priča sa relijem „Lagano Srbijom“ počela je 2010. godine kada sam ja, Perica Luković, sa nekim mojim drugovima, počeo da razmišljam o izložbi starih automobila. U to vreme je počeo da se pojavljuje Oldtajmer klub Beograd koji je počeo da pravi veoma dobre izložbe sa puno starih i vrednih automobila. Odlazeći na njihove smotre, rodila se ideja da iste takve izložbe mogu da se prave po Srbiji vozeći se u koloni od mesta do mesta. Te 2010. godine, a potom i naredne 2011. godine, obišli smo brojna mesta i uverili se u ispravnost ideje. 2011. godine u Ivanjici na manifestaciji NUŠIĆIJADA dogovorili smo se sa Verom Jovanović, jednom od pokretača obnovljene NUŠIĆIJADE, da iduće 2012. godine dođemo sa vozilima i uzmemo deo prostora za naš nastup i predstavljanje.

Paralelno sa pripremama odlaska trajao je moj aktivniji deo ulaska u svet oldtajmera. Druženje i rad sa Borom Nastasićem, mojim komšijom iz Grocke i zaljubljenikom u stare automobile, dovelo me je do toga da punim srcem uđem u svet starih automobila iz kojeg nikad više neću otići.

2012. godine ispred Opštine Obrenovac, uz ogromnu pomoć Gorana Šehovića, skupila se grupa ljubitelja starih četvorotočkaša i reli „Lagano Srbijom“  je krenuo u legendu.

 

1
2
3

Osoba za kontakt

Perica Luković
office@laganosrbijom.com