Lagano Srbijom

Sa verom i nadom u bolje sutra

2014. godina GROCKA - ZAJEČAR - LESKOVAC - VRANJE

Kada smo posle dva uspešna relija, razmišljali gde bi smo mogli da odemo, na pamet nam je došla ideja da bi to mogao da bude jug Srbije. Razmišljanje nas je dovelo do Vranja.

Tako smo treći reli organizovali krajem leta 2014. godine vozeći se od Grocke preko Smedereva, Velike Plane, Jagodine, Ćuprije, Paraćina, Zaječara, Boljevca, Knjaževca, Svrljiga, Niša, Leskovca, Vladičinog Hana do Vranja.

Ovaj reli posvetili smo „Uživanju u hrani i prirodi“ tako da smo doživeli mešanu vlašku, bugarsku i srpsku kuhinju u Gamzigradskoj banji i slušali zvuke muzike ovog kraja. Uživali smo u pogačama, pitama, siru i zvucima frule na izvoru Crnog Timoka u Krivom Viru. Pojeli pljeskavicu i obišli Leskovačku roštiljijadu, a sve završili u Vranju i Vranjskoj banji uz zvuke nezaobilaznih trubača koji su nam podarili trenutke za pamćenje.

Na ovom reliu po prvi put smo saradnju napravili sa Srpskim savezom za istorijska vozila, a predsednika Saveza Dulibora Ružića uključili u organizaciju naših događaja, kao sastavni deo ekipe. Na taj način smo poboljšali naš rejting na domaćoj, a naročito na međunarodnoj sceni. Te godine pored naših prijatelja iz Hrvatske na reliju nam se pojavio veliki broj ljubitelja starih automobila iz Slovenije. Tako smo počeli da širimo krug prijatelja.

Kao i prethodnih godina sa nama na put je krenuo novinar. Ovog puta to je bio Kamenko Milenković iz TV Novi Sad koji je napravio dve emisije o našem reliju.

 

28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39

Osoba za kontakt

Perica Luković
office@laganosrbijom.com